Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
22.07.2019

Премијер Марковић: Са НВО желимо континуирано партнерство

Премијер Марковић: Са НВО желимо континуирано партнерство

Сарадња Владе Црне Горе и цивилног друштва је важан предуслов за напредовање према ЕУ, и још важније, за развој друштва као здраве цјелине. И управо руководећи се тим циљем, Влада Црне Горе, ће кроз политику партнерства и сарадње, наставити да унапређује повјерење, подстиче дијалог и сарадњу, те укључује цивилно друштво у процес европске интеграције, закључено је на округлом столу „Сарадња Владе и НВО у процесу приступања ЕУ“, који је данас одржан у Подгорици...
КЕИ

КЕИ

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

Актуелности

20.11.2019.

Пеер ревиеw мисија о капацитетима Црне Горе у области борбе против тероризма и насилног екстремизма

Пеер ревиеw мисија Европске комисије боравиће у Црној Гори од 26. до 29. новембра, с циљем процјене капацитета Црне Горе за ефикасно суочавање с изазовима које представљају тероризам и насилни екстремизам. Значај мисије огледа се првенствено у контексту преговора о приступању Црне Горе Европској унији у поглављу 24 – Правда, слобода и безбједност. Мисију ће предводити независни експерти из Белгије и Велике Британије.

више...
20.11.2019.

Црногорска администрација посвећена спровођењу ЕУ програма и пројеката

Црногорска администрација посвећена спровођењу ЕУ програма и пројеката

Спровођење програма и пројеката које Европска унија финансира у Црној Гори настављено је уз пуну посвећеност администрације и стално унапређење ефикасности процеса, поручено је са редовног састанка Секторског надгледног одбора за програме Ипе ИИ који је данас одржан у Подгорици. Састанком су копредсједавали замјеница главног преговарача - национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић и шеф сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори Херман Шпиц.

више...
16.11.2019.

Радни документ ЕК о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори

Радни документ ЕК о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори

Европска комисија је представила данас државама чланицама Европске уније радни документ о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори.

више...
15.11.2019.

Конференција за медије поводом представљања Радног документа ЕК о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори

Конференција за медије поводом представљања Радног документа Европске комисије о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори биће одржана у понедјељак, 18. новембра 2019, с почетком у 10:00 сати, у Хотелу Хилтон, сала "Принцеза Милица".

више...
14.11.2019.

На Пододбору за економска и финансијска питања и статистику оцијењен напредак у процесу реформи

На Пододбору за економска и финансијска питања и статистику оцијењен напредак у процесу реформи

Црна Гора позвана да настави са напорним радом и испуњавањем обавеза из Процеса стабилизације и придруживања, заључак је 12. састанка Пододбора за економска и финансијска питања и статистику. Представници Министарства финансија као водеће институције у овој области, као и остале надлежне институције представили су колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у областима покривеним поглављима 17 – Економска и монетарна унија, 18 – Статистика, 32 – Финансијски надзор и 33 – Финансијске и буџетске одредбе.

више...