Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
22.07.2019

Премијер Марковић: Са НВО желимо континуирано партнерство

Премијер Марковић: Са НВО желимо континуирано партнерство

Сарадња Владе Црне Горе и цивилног друштва је важан предуслов за напредовање према ЕУ, и још важније, за развој друштва као здраве цјелине. И управо руководећи се тим циљем, Влада Црне Горе, ће кроз политику партнерства и сарадње, наставити да унапређује повјерење, подстиче дијалог и сарадњу, те укључује цивилно друштво у процес европске интеграције, закључено је на округлом столу „Сарадња Владе и НВО у процесу приступања ЕУ“, који је данас одржан у Подгорици...09.09.2019.

Онлине такмичење за основце у знању језика

Онлине такмичење за основце у знању језика

Генерални секретаријат Владе – Сектор за информисање јавности о Европској унији и приступању Црне Горе Европској унији, поводом 26. септембра, Европског дана језика, организује онлине такмичење за основце из познавања енглеског, француског, италијанског, руског и њемачког језика.КЕИ

КЕИ

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

Актуелности

18.09.2019.

Обиљежавање 28 година од проглашења Црне Горе за еколошку државу: Нек' гора зазелени!

Обиљежавање 28 година од проглашења Црне Горе за еколошку државу: Нек

Генерални секретаријат Владе Црне Горе и Заједница општина Црне Горе, поводом обиљежавања 28 година од усвајања Декларације о еколошкој држави Црној Гори, покрећу акцију под називом „Нек' гора зазелени!“. Акција садње дрвећа симболично ће почети 20. септембра 2019. године, на дан усвајања Декларације, када ће у све 24 црногорске општине на више локација бити засађене саднице различитог дрвећа.

више...
16.09.2019.

За прекограничне пројекте Црне Горе и Србије 3,24 милиона еура

За прекограничне пројекте Црне Горе и Србије 3,24 милиона еура

Више од три милиона еура опредијељено је за прекограничне пројекте Црне Горе и Србије који треба да допринесу јачању социјалне и културне инклузије рањивих група, као и унапређењу капацитета за коришћење туристичких потенцијала обје државе.

више...
13.09.2019.

Свечана конференција поводом објаве Другог позива Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020.

Канцеларија за европске интеграције Црне Горе и Министарство за европске интеграције Републике Србије, уз подршку Заједничког техничког секретаријата Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020, организоваће у понедељак, 16. септембра 2019. године Свечану конференцију и информативну сесију поводом објаве Другог позива Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020.

више...
12.09.2019.

Црну Гору охрабрује предложени састав ЕК и наклоњеност проширењу

Црну Гору охрабрује предложени састав ЕК и наклоњеност проширењу

Предложени састав Европске комисије наклоњен је политици проширења, што представља охрабење за државе Западног Балкана и додатан мотив за интензивирање реформи и напредак у преговорима, оцијењено је током састанка главног преговарача Александра Дрљевића са представником Министарства вањских послова Чешке Републике Владимиром Немцем и чешким амбасадором у Подгорици Карелом Урбаном.

више...
12.09.2019.

Објављен Други позив за достављање предлога пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020

Обавјештавамо заинтересовану јавност да је Министарство финансија Владе Републике Србије, у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције Владе Црне Горе и Министарством за европске интеграције Владе Републике Србије, објавило Други позив за достављање предлога пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020.

више...