Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

Најаве

05.07.2020.

Панел дебата: „Предсједавање ЕУ 2020: Поглед у будућност“

Панел дебата: „Предсједавање ЕУ 2020: Поглед у будућност“ Генерални секретаријат Владе, у сарадњи са Црногорском паневропском унијом организује панел дебату: „Предсједавање ЕУ 2020: поглед у будућност“. Скуп се организује поводом осме годишњице приступних преговора, као и завршетка предсједавања Хрватске Савјетом Европске уније и преузимања Предсједништва од стране Њемачке. На панелу ће говорити главни преговарач Александар Дрљевић, предсједница Црногорске паневропске уније (ЦПЕУ) проф. др Гордана Ђуровић и амбасадори Републике Хрватске и Њемачке у Црној Гори Веселко Грубишић и Роберт Хајнрих Вебер.

29.06.2020.

Отварање поглавља 8 – Конкуренција на Међувладиној конференцији ЦГ-ЕУ

У Бриселу ће у уторак, 30. јуна 2020. године бити одржана Међувладина конференција између Црне Горе и Европске уније на којој ће и званично бити отворено 8. преговарачко поглавље – Конкуренција.

12.06.2020.

Конференција за медије поводом објављивања Нон папер-а

Конференција за медије поводом објављивања Нон папер-а

Конференција за новинаре поводом представљања Незваничног радног документа о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори (Нон папер) биће одржана у суботу, 13. јуна у 11.00 сати, у хотелу Хилтон...

28.05.2020.

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић сјутра са представницима УРА и послаником Дамјановићем

У оквиру иницијативе Савез за Европу, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговараће сјутра, 29. маја 2020. године са представницима Уједињене реформске акције (УРА) и независним послаником Александром Дамјановићем.

16.05.2020.

Онлине ФОРУМ ПИТАЈ МИНИСТРА 2020

Онлине ФОРУМ ПИТАЈ МИНИСТРА 2020

Генерални секретаријат Владе, у сарадњи са Министарством просвјете и Министарством науке организује трећи по реду Форум „Питај министра! Усљед новонасталих околности овогодишњи Форум ће бити онлине.

21.04.2020.

Право интелектуалне својине – шта је потребно да знамо прије уласка у ЕУ?

Право интелектуалне својине – шта је потребно да знамо прије уласка у ЕУ?

Поводом свјетског дана интелектуалне својине - 26. априла, а с циљем квалитетног и ефикасног информисања јавности о овој области, Генерални секретаријат Владе и Министарство економије организују онлине форум – Право интелектуалне својине – шта је потребно да знамо прије уласка у ЕУ? Тим поводом, позивамо заинтересоване јавности да електронским путем доставе питања из области права интелектуалне својине, а релевантни саговорници на ову тему, представници Министарства економије и преговарачке структуре за вођење преговора о приступању Црне Горе ЕУ, ће им у најкраћем року одговорити.

05.03.2020.

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић сјутра са ЦПУ и ЦЕДЕМ-ом

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић наставиће сјутра 6. марта разговоре у оквиру иницијативе Савез за Европу. Премијер Марковић ће се сјутра састати са представницима Црногорске паневропске уније (ЦПУ) и Центра за демократију и људска права (ЦЕДЕМ).

27.02.2020.

Панел дебата на тему: „Нова методологија у процесу приступања ЕУ: предности и недостаци“

Панел дебата на тему: „Нова методологија у процесу приступања ЕУ: предности и недостаци“

Генерални секретаријат Владе Црне Горе организује панел дебату на тему: „Нова методологија у процесу приступања ЕУ: предности и недостаци“, с циљем појаąњења новог приступа у политици проąирења. Панелисти ће бити главни преговарач Александар Дрљевић, предсједник Одбора за европске интеграције Скупąтине Црне Горе Славен Радуновић, предсједница Црногорске паневропске уније, проф. др Гордана Ђуровић и изврąна директорица НВО Центар за грађанско образовање Далиборка Уљаревић.

27.02.2020.

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић данас са представницима Греен Хоме

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састаће се данас, 27. фебруара, са представницима невладине организације Греен Хоме. Састанак се организује у оквиру иницијативе Савез за Европу, која је покренута са циљем превазилажења подјела и изналажења заједничког именитеља у интересу грађана и наше европске перспективе.

26.02.2020.

Савез за Европу: Премијер Марковић данас са представницима Европског покрета у ЦГ и ХРА

Састанцима са представницима Европског покрета у Црној Гори и Акције за људска права (ХРА), данас 26. фебруара, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић наставиће дијалог у оквиру Савеза за Европу.