Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

>

Сјутра девети састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност

Датум објаве: 07.10.2019 12:32 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


Девети састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност између представника Црне Горе и Европске комисије одржаће се 8. и 9. октобра 2019. у Подгорици.

Састанак ће 8. октобра у 9:00 сати отворити главни преговарач за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији Александар Дрљевић и шеф Јединице за Црну Гору у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу Томас Хаглајтнер.

Током дводневног састанка биће представљен напредак који је Црна Гора остварила у дијелу јачања владавине права као кључној области у приступним преговорима, с посебним освртом на активности које су у претходном периоду реализоване у циљу испуњења привремених мјерила задатих у поглављима 23 и 24. Посебна пажња током састанка биће посвећена билансу резултата у кључним областима као што су борба против корупције и организованог криминала, борба против прања новца и борба против трговине људима. Такође, биће представљене активности предузете на пољу унапређења медијских слобода и безбједности новинара, као и у другим областима од значаја у оквиру поглавља 23 и 24. Осим конкретних резултата остварених од прошлог Пододбора одржаног у септембру 2018, на састанку ће се разматрати и ниво усклађености законодавног и институционалног оквира са стандардима ЕУ у области владавине права.

Састанак Пододбора, одржаће се у старој згради Владе, у Улици Јована Томашевића бр. 2.

Позивамо медије да испрате уводна излагања са састанка.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ