Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

>

Савез за Европу: Марковић и Уљаревић сагласни да је потребан савез за Црну Гору и Европу

Савез за Европу: Марковић и Уљаревић сагласни да је потребан савез за Црну Гору и Европу
Датум објаве: 25.02.2020 14:15 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


У оквиру иницијативе „Савез за Европу“, данас су се сусрели предсједник Владе Душко Марковић и Далиборка Уљаревић, извршна директорка Центра за грађанско образовање (ЦГО). Током састанка су размијењена мишљења о неколико кључних тема од значаја за процес демократизације и европеизације Црне Горе уз сагласност да је потребан широк савез за Црну Гору и за Европу како би се динамизирао процес црногорских преговора са ЕУ.

Представници ЦГО-а су у оквиру пет тема које су сами позиционирали изнијели кључне проблеме и дали предсједнику Владе, у писаној форми, приједлог краткорочних и средњорочних мјера интервенције. “На бази реализације тих мјера ми ћемо мјерити истинску опредијељеност Владе да води овај дијалог, а у наредном периоду ћемо бити у прилици да донесемо мјеродавну оцјену о томе”, казала је Уљаревић.

Предсједник Владе је уважио критички приступ ЦГО-а, али и изразио задовољство конструктивношћу. “Ми ћемо предложене мјере од стране ЦГО-а озбиљно сагледати. Препознао сам врло утемељене приједлоге и вјерујем да је јавни интерес да неки од њих буду реализовани у брзом временском оквиру”, навео је Марковић.

Током састанка фокус је био на питањима медијских слобода, правосуђа и борбе против корупције, образовања и перспектива младих, односа Владе и критички оријентисаног дијела НВО сектора, као и на процесу преговора Црне Горе са ЕУ.

Састанку су присуствовали у име Владе Црне Горе Зоран Пажин, потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Сузана Прибиловић, министарка јавне управе и Александар Дрљевић, главни преговарач, а у име ЦГО-а Дамир Никочевић, координатор за развој и Тамара Милаш, координаторка програма за људска права.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
ПР ТИМ ЦЕНТРА ЗА ГРАЂАНСКО ОБРАЗОВАЊЕ


ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛБwWун