Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

>

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић разговарао са представницима Европског покрета и Акције за људска права о питањима владавине права, јачања људских ресурса и младих

Иницијатива Савез за Европу: Премијер Марковић разговарао са представницима Европског покрета и Акције за људска права о питањима владавине права, јачања људских ресурса и младих
Датум објаве: 26.02.2020 17:41 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је данас, у окиру иницијативе Савез за Европу, са представницима Европског покрета у Црној Гори и Акције за људска права (ХРА) о великом броју питања важних за напредак на путу европских интеграција.

„Разговори које водимо у оквиру инцијативе Савез за Европу су конструктивни и подстицајни. Вјерујем да ћемо заједно доћи до бољих рјешења у областима важним за процес интеграције у ЕУ, али и за снажење друштвеног и политичког амбијента“, казао је премијер Марковић.

На састанку са предсједником Европског покрета у Црној Гори Момчилом Радуловићем разматрана су питања везано за нови модел преговарања са ЕУ, владавину права са посебним фокусом на борбу против корупције као и сарадњу цивилног друштва и Владе. Посебан фокус стављен је на предлоге за јачање људских ресурса и унапређење политика за младе.

КЕИ

О темама везаним за међународне стандарде у области људских права детаљно је разговарано на састанку са извршном директорицом Акције за људска права Теом Горјанц Прелевић и њеним сарадницима. Размијењена су мишљења и о одређеним законским рјешењима у области правосуђа, јачању независности и одговорности у судству, унапређењу амбијента за рад медија, те о активностима у домену транзиционе правде као и права ментално обољелих лица. На састанку је разговарано и о другим питањима од значаја за владавину права.

Влада Црне Горе ће размотрити добијене предлоге и заузети конкретне ставове у односу на њих.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, министарка јавне управе Сузана Прибиловић и главни преговарач Алекандар Дрљевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


ФОТО И ВИДЕО:
хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛЦсW9П

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЛЦxв9Х