Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

Вијести

17.10.2019.

Објављен Билтен за период јул – септембар 2019.

Објављен Билтен за период јул – септембар 2019. Девети број Билтена за период јул – септембар 2019. пружа преглед најважнијих догађаја и активности у процесу приступања ЕУ остварених током трећег квартала 2019, с циљем унапређења информисања, разумијевања и знања грађана о процесу приступања и будућем чланству Црне Горе у ЕУ.

15.10.2019.

Општине да искористе преговоре и подршку ЕУ за развој и јачање капацитета

Општине да искористе преговоре и подршку ЕУ за развој и јачање капацитета

Учлањење у Европску унију захтијева трансформацију цјелокупног друштва, а важну улогу у том процесу имају локалне самоуправе, које треба да искористе период преговора и значајну финансијску подршку ЕУ за изградњу инфраструктуре и стварање услова за нове инвестиције, поручено је на састанку Заједничког савјетодавног одбора (ЗСО) Комитета региона ЕУ и Црне Горе.

11.10.2019.

Састанак Преговарачке групе: Црна Гора близу потпуној усклађености са правном тековином ЕУ

Састанак Преговарачке групе: Црна Гора близу потпуној усклађености са правном тековином ЕУ

Црна Гора се, константним радом на доношењу закона, приближава потпуној усклађености свог законодавства са правном тековином Европске уније, оцијењено је на састанку Преговарачке групе. У Канцеларији за европске интеграције данас је одржана 21. сједница Преговарачке групе, којом је предсједавао главни преговарач Александар Дрљевић.

10.10.2019.

Дрљевић са француским посланицима: Парламент важан за преговарачки процес

Дрљевић са француским посланицима: Парламент важан за преговарачки процес

Црна Гора наставља да одржава свој проевропски курс, чему доприноси укљученост цјелокупног црногорског друштва у процес приступања, нарочито Скупштине Црне Горе, која има важну улогу у процесу усклађивања законодавства са правном тековином Европске уније, оцијењено је током састанка главног преговарача Александра Дрљевића са парламентарном делегацијом Француске.

08.10.2019.

Конференција за медије поводом одржавања деветог састанка Пододбора за правду, слободу и безбједност између представника Црне Горе и Европске комисије

Конференција за медије поводом одржавања деветог састанка Пододбора за правду, слободу и безбједност између представника Црне Горе и Европске комисије, биће одржана у сриједу, 9. октобра у 13:30 сати.

08.10.2019.

Реформе у владавини права апсолутни приоритет црногорских институција

Реформе у владавини права апсолутни приоритет црногорских институција

Реформе у области владавине права, као кључној за даљи демократски развој црногорског друштва и напредак у преговорима са Европском унијом, апсолутни су приоритет свих црногорских институција, поручио је главни преговарач Александар Дрљевић на почетку дводневног састанка Пододбора за правду, слободу и безбједност између представника Црне Горе и Европске комисије.

07.10.2019.

Сјутра девети састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност

Девети састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност између представника Црне Горе и Европске комисије одржаће се 8. и 9. октобра 2019. у Подгорици. Састанак ће 8. октобра у 9:00 сати отворити главни преговарач за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији Александар Дрљевић и шеф Јединице за Црну Гору у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу Томас Хаглајтнер.

07.10.2019.

Оглас за пројектног службеника у канцеларији Антене Заједничког техничког секретаријата у Бијелом Пољу и програмског сарадника у Канцеларији за европске интеграције у оквиру ИПА ИИ Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020

Канцеларија за европске интеграције Црне Горе у сарадњи с Министарством за европске интеграције Републике Србије, у својству оперативних структура ИПА ИИ Прекограничног програма Србија – Црна Гора 2014-2020, позивају заинтересоване кандидате да се пријаве на оглас за сљедећа радна мјеста:

04.10.2019.

Уједињена Европа и политика проширења представљају заједнички интерес

Уједињена Европа и политика проширења представљају заједнички интерес

Европска унија треба да покаже већу спремност да подржи политику проширења, као и Црну Гору на путу према чланству, посебно кроз затварање поглавља за која су се стекли услови, поручио је главни преговарач Александар Дрљевић током састанка са шефицом Одјељења за Западни Балкан у Европској спољнополитичкој служби, Елзом Фенет.

04.10.2019.

Брисел: Наставља се напредак у секторима пољопривреде, безбједности хране и рибарства

Брисел: Наставља се напредак у секторима пољопривреде, безбједности хране и рибарства

Црна Гора наставља да прави искораке у процесу приступања Европској унији у областима пољопривреде, безбједности хране и рибарства, оцијењено је данас у Бриселу на састанку Пододбора за пољопривреду и рибарство. Састанак су отворили замјеница шефа јединице за Црну Гору у Генералној дирекцији за сусједску политику и преговоре о проширењу Барбара Хесус Жимено и в.д. генерални директор Директората за рурални развој у Министарству пољопривреде и руралног развоја Дарко Коњевић.